Före och efterbild pysselrummet

2015-04-26 23:04:15/Permalink/Hem/Kommentarer (0)
Det blev en jäkla skillnad! 
Från en tråkig garderob med allt i trä, slarvigt målade fönster och karmar till en färgsprakande garderob som fick en helt ny skepnad, från garderob till rum! 






12 timmars jobb ger resultat!

2015-04-26 21:41:30/Permalink/Hem/Kommentarer (0)
Idag har varit en lång dag, närmare 12 timmar har vi grejat och donat i huset! Men de timmarna har verkligen gett stora resultat och nu kan vi bocka av mycket på vår lista av vad vi skulle få gjort! För det första så är pysselrummet helt klart, en stor lättnad för min del för det har tagit så mycket längre tid än vad jag trodde det skulle göra. Så nu är det super skönt att det är klart och fasen vad bra det blev!! Där kommer nog spenderas många timmar! 




Sen så har Tom och pappa fått upp isoleringen till taket, vilken ljuddämpning det blev!! 


Sedan började vi på att sätta upp renoveringstapeten och även det blev vi helt klara med!! Så nu är det bara tapeten som ska sitta ovanför, nya taket och måla lister och så som är kvar! Men fasen var svårt det var att tapetsera! Det får vi nog öva upp oss på, vi har ju en del rum att öva i!!






Sen efter en del tänkande så kom vi fram till att riva ut väggen mellan sovrum och lägenheten. Som jag förstod det var det ett valv där när farmor och farfar flyttade in men de valde att sätta upp en vägg där när de hyrde ut lägenheten. Så nu har vi en fin öppen planlösning där uppe och det blev mycket ljusare och fräschare, jättebra! 
Är så sjukt nöjd med våra insatser idag!!





Lila luktärt

2015-04-22 20:46:58/Permalink/Hem/Kommentarer (0)
Idag var jag ledig från jobbet så jag tog tillfället i akt och målade mitt fina pysselrum med den färg jag bestämt mig för! Lila luktärt blev det, jag tänkte valt en annan färg i butiken men ångrade mig i sista sekund och tog den som jag från början bestämt mig för och jag är såååå glad att jag gjorde det för fasen vad fin den färgen var!!! Dock känns det som jag hela tiden målar och får göra om för det blir fel hela tiden!!! Idag var problemet att färgen torkade så snabbt så när jag drog bort maskeringstejpen drog den med sig flagor av färg! Så irriterad! Så jag fick fylla i med pensel men eftersom jag inte hade någon liten pensel med mig så blev det färg överallt där det inte skulle vara.. Men får försöka fixa det i helgen :). Ska försöka ta en bättre bild på färgen då med för den kommer inte riktigt fram på bilderna jag tog idag. Nu är snart det lilla rummet klart! Så kul!! 






Reglar och målning

2015-04-19 20:32:00/Permalink/Hem/Kommentarer (0)
Det är på helgerna vi levererar! Det var idag som vi hann med att jobba som mest och vi har hunnit med en hel del faktiskt!!! 
Jag målade taket för 4e gången i pysselrummet, billig färg i all ära men den suger!!!!! Nu får det vara som det är även fast det inte är tipptopp! 
Igår var vi och köpte reglar till innertaket i sovrummet och idag tittade vi på lite färger till pysselrummet med! Tror jag kommit fram till vilken jag vill ha nu! Kommer bli så fint!!! Det svåraste för tillfället är att bestämma tapet! Så jäkla svårt!! 










Nu är reglarna på plats så nu är nästa steg isolera och lägga tak!!! Det kommer nog förändra mycket! Kan knappt vänta på att få se resultatet! Är som ett barn på julafton!

Tidsbrist

2015-04-12 20:54:57/Permalink/Hem/Kommentarer (0)
Denna helgen har vi inte hunnit med för mycket. I lördags efter jobbet målade vi pysselrummet en gång till, blev mycket bättre denna gången när vi målade! Så nästa gång ska vi måla med den färgen vi ska ha, kul!!! 
Idag så slipade vi lite i sovrummet på listerna och hann inte mycket mer än så. Hoppas att det blir en större förändring nästa helg ! Nu kommer det svåra att bestämma en tapet vi vill ha! Finns ju miljoner triljoner att välja mellan så det blir nog inte ett snabbt enkelt val kan jag tänka mig! 

Projekt nummer 2

2015-04-06 19:41:16/Permalink/Hem/Kommentarer (0)
Idag har vi gjort lite finlir med sovrummet, bland annat fått ner det sista av tapeterna. Så nu blir nog nästa steg i sovrummet att slipa lite lister som behöver bättras på med färg. Sedan ska vi leta upp ett fint tak som vi ska sätta över det gamla taket, här ska allt fräschas upp från topp till tå! Känner mig stolt över oss, fasen vad vi kämpat och slitit dessa dagarna! Men resultat har det gett! Idag började vi även på projekt nummer 2! En garderob som ska bli ett pysselrum till mig! Det är en ganska liten garderob så jag trodde att vi skulle måla över den snabbt, kanske på 40 minuter eller nåt i alla fall. Men jävlar vilken tid det tog och vilken tålamodsprövning det var!!! Lågt blodsocker, färg över allt och ett trångt utrymme var ingen bra kombo! Men nu är första målningen fixad! Nu är det väl bara typ 5 kvar eller nåt!!! SUCK! Men bra kommer det bli!!! Ska bara försöka bestämma en fin pysslig färg att ha på väggarna! Det är svårt att slappna av när man kommer hem, då vi inte grejar och står i! Hade jag fått bestämma hade jag nog grejat till jag hade stupat! När jag väl påbörjat något vill jag att det ska bli klart så fort som möjligt för att få se slutresultatet, men detta får man nog ge tid och ha mycket tålamod! Men vad mycket vi hunnit med ändå! Imorgon är jag ledig och då tänker jag bara vara ledig!!! Tror jag?! Vem vet, jag kanske hinner ångra mig och är tillbaka och målar imorgon igen ! Nu kommer några bilder från idag. Först kommer en före bild av hur det såg ut innan vi började med allting! Ska bli kul att jämföra före bild och efter bild sen när allt är klart! Kommer nog synas i lång väg att det är generationsskifte!
Fick inte så bra bilder på pysselgarderoben, men svårt när det är sånt litet utrymme.

Hus

2015-04-05 10:47:19/Permalink/Hem/Kommentarer (0)
Jag känner mig fortfarande som en tonåring som går på högstadiet, inte en dag över 16 känner jag mig. Men verkligheten är något helt annat, 24 år säger dem att jag är tydligen! En vuxen kvinna säger dom! Så därför har jag och älsklingen tagit tag i våra vuxenliv och skaffat ännu fler vuxenpoäng! Om några månader ska vi bli husägare !! Och inte till vilket hus som helst, nämligen farmor och farfars hus!! Ska bli så kul att föra det vidare i släkten! Det är ett renoveringaobjekt som heter duga men jag hoppas att det är värt det och att det kommer bli toppen!! 
Igår satte vi igång med vårt första projekt SOVRUMMET. Vi har rivit ner de gamla vävtapeterna och även tapeterna som var under dem. Så nu är det en trävägg som växer fram som vi sedan ska tapetsera med någon ny fin tapet! Detta kommer bli så fint!!