På god väg

2016-05-31 10:55:48/Permalink/Hem/Kommentarer (0)
Nu var det länge sedan jag och Tom var lediga ihop så vi har inte hunnit med mycket med renovering tyvärr. Men igår kväll efter kvällsmaten så satte vi igång att sätta lite renoveringstapet i gamla köket. Vi kom fram till att vi får göra lite varje dag istället för att ta en heldag, för annars blir det aldrig klart. Så nu är en hel vägg klar! Bara 4 krångliga kvar! 





Senaste projekt klart!

2016-05-18 08:07:54/Permalink/Hem/Kommentarer (0)
Jajjamensan, nu är mitt senaste projekt som jag fick av mamma färdigt!!! 
Vissa svordomar har det blivit men det har det varit värt nu när bänken står klar! Den blev precis så fin som jag föreställt mig, om inte finare! 
Nu är jag allt bra sugen på att fixa färg och tapeter i hallen så den hade passat in, men det får nog vänta ett tag. 

FÖRE:

EFTER:






Jösses

2016-05-13 21:26:09/Permalink/Hem/Kommentarer (0)
Herregud vilken intensiv dag!!!! 
Jag vaknade och började dagen med att slipa lite element men blev arg och irriterad så jag fick sluta för husfridens skull så jag började spackla lite i gamla köket där uppe istället.
När jag var klar med det åkte jag iväg och köpte stoppning till stolen på telefonbänken. När jag kom hem så fixade jag till den så gott jag kunde. Sedan var tanken att jag skulle måla den med ett sista vitt lager. Men eftersom det blev så dåligt senaste gången jag målade så var jag tvungen att slipa till den, det hade blivit små knottror över hela. 
Och då märkte jag att av minsta lilla stöt den fick av något så försvann färg. 
Jag har ju en förkärlek till shabby chic men tanken var inte att den skulle bli "shabby chicig", men jag testade att slipa till den lite hårdare så att den såg sliten ut (sett detta på en likadan bänk på internet). Då märkte jag att det blev ganska bra eftersom bänken hade en mörk färg under så blev det snyggt! Och då är det inte hela världen om man stöter till den och den tappar lite färg. Så det får nog bli på detta viset! Det går ju tyvärr inte att måla om den efter jag bytt klädsel om jag inte skulle slipat den och behållt vita färgen och den nu skulle skavts bort lite. Det ser så tråkigt ut och jag hade stört mig satan på det!! Men det blir nog bra! Snart ska det nya tyget på också! Kommer bli så fint!! 





När jag var klar med slipandet gav jag mig ut och utplånade rabatterna ifrån ogräs! Så fint det är nu! Ser nästan ut som det skulle vart en trädgårdsmästare som bodde här ;). 
Efter det begav vi oss till krauta och köpte lite hyllor till vår lilla kryp in garderob så nu har vi ännu mer plats att lägga kläder på! 
Vi hann inom ett besök på MIO också också och köpte en ny Stelton kaffekanna då vår vi fick av Toms mamma gick sönder. 




Nu är klockan 21.30 och känner att det får vara slut för idag! Vart en intensiv 13.5 timmars "jobbdag" men mycket har jag hunnit med!! 

I farten igen

2016-05-06 12:18:12/Permalink/Hem/Kommentarer (0)
Jajjamen då har vi varit i farten igen! 
Igår var en ledig dag för oss båda så det blev en effektiv dag som vanligt. Vi gick upp i tid och började greja inomhus. Jag gjorde klart det sista med tegelväggen och så målade jag ett lager till på telefonbänken, men det har vart nåt skit på penseln eller i färgen så det blir inte riktigt bra tyvärr :(. Men ah så blir det när det är hemmagjort! Nu har jag beställt tyg till den med!! Så kul!!! 


Tom han fixade med lite annat i rummet vi håller på att göra vid. 
Sedan gick vi ut i trädgården när det var så fint väder. Gräsklippning blev det för Toms det och jag rensade ogräs och planterade lite mer!! Nu kommer det växa massa godsaker hos oss! 
Jordgubbar, smultron, purjulök, sockerärtor, tomater och allt annat gott som redan finns i trädgården sen innan! 

Vi har även rengjort och fått upp trallen på balkongen! 
Blev helt okej, men till nästa år gör vi nog en ny kanske! 


Bosse och waldemar fick äppelgrenar igår och båda blev helgalna! Bosse har ju betydligt större bur än Waldemar så han fick ett eget litet träd i sin bur!! 
Han är kanonglad!